Passend onderhoud voor groen erfgoed

De zomer, een heerlijke tijd om te genieten in een prachtige, karakteristieke tuin. Nu is het tuinonderhoud minder intensief, vooral regelmatig grasmaaien en de planten watergeven. U heeft dus voldoende tijd om buiten te ontspannen. Dat is het perfecte moment om eens stil te staan bij uw tuinonderhoud voor de herfst. Vooral bij historisch groen is het belangrijk om passend onderhoud te plegen, de oude staat van de tuin vereist wat meer specialistische aandacht. Vraagt u zich af of u uw vaste historische plantenborder moet herzien, of welke rozensoorten in uw tuin thuishoren? Specifieke vragen die een erfgoedhovenier voor u beantwoordt dankzij benodigde ervaring en specialistische kennis.

 

Erfgoedhoveniers onderscheiden zich door hun specialisme in het behoud en herstel van groen erfgoed. Of het nu zomer of winter is, en of uw tuin nu in volle bloei staat of eerst een opknapbeurt kan gebruiken: de erfgoedhovenier begint altijd met het oorspronkelijke, soms eeuwenoud en moeilijk te vinden tuin- of landschapsontwerp. Aan de hand van onderzoek herkennen zij de verschillende, specifieke stijlen, oorspronkelijke doeleinden en de periode van ontstaan. Het is hun taak om in kaart te brengen wat ervoor nodig is om het groen erfgoed naar zijn oorspronkelijke vorm en ontwerp terug te brengen. Zowel qua inrichting als qua beheer. Hierbij hebben zij oog voor alle oude, karakteristieke elementen van het groen erfgoed die de locatie hun eigen, unieke identiteit geven.

 

Een groene start

Weet u precies hoe u uw historische tuin in de herfst optimaal verzorgt? Of twijfelt u nog over het benodigde onderhoud? Kennismaken met één van de erfgoedhoveniers is vrijblijvend! Kijk eens naar een aangesloten erfgoedhovenier in de buurt

 

 

 

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter