Erfgoedhoveniers leren van professioneel heggenvlechter

De brede deskundigheid, gespecialiseerde kennis en ruime ervaring op het gebied van groen erfgoed is waardoor de Erfgoedhoveniers de reguliere hovenier gemakkelijk achter zich laat. De Vereniging van Erfgoedhoveniers ondersteunt deze onderscheidende kenmerken en initieert zo’n 3 à 4 keer per jaar een unieke kennisdelingsdag, exclusief voor de aangesloten leden. 

 

Begin maart vindt alweer de eenentwintigste kennisdelingsdag plaats. Dit keer georganiseerd door Melle Wierper, eigenaar van Groenpartners. Wierper: “Het thema van deze dag is heggenvlechten. Een boeiend en eeuwenoud groen ambacht, bedoeld is om het vee te keren. Elke streek had zijn eigen heggenvlecht-techniek en inmiddels is deze ambacht zelfs erkend als cultureel, immaterieel erfgoed.”

 

De Erfgoedhoveniers krijgen deze dag de kans om hun huidige kennis op te frissen en aan te vullen en dat doen ze onder leiding van gecertificeerd, professioneel heggenvlechter Lex Roeleveld. Wierper: “Samen met de leden duikt hij in de historie van het heggenvlechten, behandelt hij uitgebreid de ambachtelijke technieken en na de lunch is er alle tijd om onder zijn leiding het heggenvlechten in de praktijk te brengen.” Of ze er meteen aan de slag gaan? “We zullen zien!,” zegt Wierper lachend.

 

 

 

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter