Beoordelingsrichtlijn voor groen erfgoed nu ook klaar

Sinds juli is nu ook de beoordelingsrichtlijn voor historisch hovenierswerk een feit. Op initiatief van de Vereniging van Erfgoedhoveniers werd eerder al de Uitvoeringsrichtlijn die het erfgoedhovenierswerk beschrijft in het leven geroepen. Nu is dus de beoordelingsrichtlijn, die controleert of de hoveniers ook daadwerkelijk zorgvuldig werken en hen daarvoor certificeert, ook af. En zal sinds dit najaar in werking treden.

 

De Vereniging van Erfgoedhoveniers is erg content met deze richtlijnen. Paul Verkuijl, Erfgoedhovenier bij Debie & Verkuijl en voorzitter van de vereniging: “Het onderhouden en beheren van groen erfgoed is niet zomaar iets dat elke hovenier erbij kan doen. Kennis en kunde van de specifieke werkmethodieken voor het beheren en onderhouden van historische elementen binnen verschillende stijlen is een múst om ervoor te zorgen dat het groen erfgoed niet verloren gaat. Daarom vinden wij dit ook zo belangrijk; de certificering geeft de klant meer inzicht en zekerheid over met welk (erfgoed)hoveniersbedrijf zij in zee gaan.” 

 

Gecertificeerd erfgoedhovenier

Wanneer een (erfgoed)hoveniersbedrijf gecertifieerd is, is hij door een onafhankelijk systeem op basis van de Uitvoeringsrichtlijn beoordeeld op de kennis en kunde van zijn specialisme: groen erfgoed. Paul: “Je kunt jezelf dan officieel ‘gecertificeerd erfgoedhovenier’ noemen, en gebruikmaken van het ERM-logo.” Wel is het zaak dat een hoveniersbedrijf gespecialiseerd in groen erfgoed, ook na één of twee jaar nog voldoet aan de richtlijn. Daarom zal er jaarlijks een herkeuring plaats gaan vinden.

 

Meer informatie? De richtlijnen zijn te vinden op: 

www.stichtingerm.nl/richtlijnen/groen-erfgoed-hovenierswerk-

 

 

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter