Cursus 'Historische tuinen en parken in theorie en praktijk'

De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ leert u als hovenier of tuinbaas hoe u op juiste wijze werkt aan en in historische tuinen en parken en hoe u onderbouwde keuzes kunt maken. 

 

Doelstelling van de cursus

De cursus geeft een goede basis op tuin-historisch gebied. Het gaat hierbij om het kennen en herkennen van de meest gangbare historische tuinstijlen, om het waarderen van de aanleg (of onderdelen daarvan) en de vraag hoe ermee om te gaan in de praktijk.

De cursus is bij uitstek geschikt voor medewerkers van hoveniersbedrijven die nu al betrokken zijn bij ons groene erfgoed, of zich daarop willen richten. Ook aan tuinbazen en beheerders van historische tuinen en parken heeft de cursus veel te bieden.

 

Data en tijden

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De start is op donderdag 13 oktober 2016, van 09.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten vinden vervolgens tweewekelijks plaats, op 27 oktober, 10 en 24 november 2016.

 

Aanvullende informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.geldersrestauratiecentrum.nl. Hier kunt u tevens de flyer bekijken en het inschrijfformulier downloaden.

 

 

 

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter