Onderhoud buitenplaats Trompenburgh in 's-Gravenland

De erfgoedhoveniers Debie & Verkuijl,  onderzoek- en ontwerpbureau gespecialiseerd in de tuin- en landschapsarchitectuur bij cultuurhistorisch erfgoed, en Elbertse Groenservice, , gecertificeerd hovenier in groenonderhoud, ontwerp, aanleg en advies, staan voor een prachtige opdracht. Zij mogen gezamenlijk de historische buitenplaats Trompenburgh te ’s-Graveland gaan onderhouden.

 

17de -eeuws erfgoed Trompenburgh

Het voormalig buiten van admiraal Cornelis Tromp is een van de beroemde buitenplaatsen bij ‘s-Graveland. Het bijzondere bouwwerk uit de Gouden Eeuw, dat op 15 januari 2016 is overgedragen aan de Nationale Monumentenorganisatie, behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de monumentenzorg. Het huis bestaat uit onder andere een karakteristieke, achthoekige koepel en wordt omgeven door water en groen, gelegen aan de rand van het Gooi. De twee groenspecialisten zullen gezamenlijk de gehele buitenplaats van Trompenburgh onderhouden en het omliggende bomenbestand revitaliseren.

 

Erfgoedhoveniers verenigd

Het samenwerkingsverband tussen Debie en Verkuil en Elberste Groenservice is een mooi voorbeeld, ontstaan vanuit het succesvolle gezelschap: de Vereniging van Erfgoedhoveniers. Inmiddels werken de twee bedrijven al vier jaar aan gezamenlijke projecten en delen op die manier hun passie voor groen erfgoed. Over het tot stand komen van dit vruchtbare collectief zegt eigenaar van Elbertse Groenservice, Ruud Elbertse, het volgende: ‘We spreken dezelfde taal, waardoor we automatisch goed en vol vertrouwen met elkaar samenwerken. We zijn beiden echte specialisten en leveren vakkundig werk.’ Hij vervolgt: ‘Wij zijn vier jaar geleden lid geworden van de vereniging en hebben ons bewezen als een sterke aanvulling op elkaar. Ons specialisme ligt voornamelijk op het gebied van boomonderhoud en advies voor buitenplaatsen. Wij zijn actief in het plannen van onderhoud, boomrevitalisatie en houden altijd de publieke veiligheid voor ogen.’

 

 

 

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter