Erfgoedhoveniers

Hoveniersbedrijf Hoefakker

Hoveniersbedrijf Hoefakker
Utrechtseweg 374
3731 GE De Bilt
030-2201021
info@hoefakker.com
www.hoefakker.com


Hoverniersbedrijf Hoefakker
Hoveniersbedrijf Hoefakker
Hoveniersbedrijf Hoefakker


Hoveniers met hart voor groen, het hele jaar door


Waar u ook bent, met wie en wanneer: de frisse buitenlucht brengt altijd een glimlach op uw lippen. Groen is een prachtig bezit. U kunt uzelf er heerlijk terugtrekken uit de dagelijkse sleur. Of uzelf verbazen over wat de jaargetijden al niet voor prachtigs doen met de natuur. Bent u op zoek naar een professioneel hoveniersbedrijf dat met u meedenkt over de inrichting of aanpak van uw groen? Hoefakker is van alle markten thuis!

Professioneel, veelzijdig, betrokken en duurzaam. Daar staat ons familiebedrijf Hoefakker voor. Ruim 53 jaar geleden begonnen wij als loonwerkersbedrijf. Nu zijn we uitgegroeid tot een gerenommeerd hoveniersbedrijf dat werkzaam is in De Bilt en de wijde regio. Tuinen, openbaar groen en buitenruimte zijn onze drie hoofdgebieden. En hoewel onze diensten zijn uitgebreid, zijn we altijd betrokken gebleven bij de omgeving waarin we wonen, werken en leven. We hebben hart voor groen, het hele jaar door.

Villa Jongerius
Villa Jongerius
Villa Jongerius


Villa Jongerius terug in volle glorie

Villa Jongerius is een rijksmonument midden in Utrecht met een internationale stijl en een uitheemse uitstraling. Ondernemer Jan Jongerius bouwde deze – toentertijd - moderne villa in de jaren ’30 in een architectuurstijl die een combinatie was van modernisme en art deco. Toch heeft het gebouw, maar ook het omliggend groen in de jaren daarna in verval geraakt en niet meer het goede onderhoud gekregen dat het verdiende.

De erfgoedhoveniers van Hoefakker zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van groen erfgoed. Ook in dit project kwam dit allemaal terug. Van onze kennis van de verzorging van monumentale bomen tot het herstellen van historische tuinen. Zowel groot als klein. Doordat we vanaf het begin betrokken waren bij het Jongerius-project hebben we veel praktische en slimme oplossingen aangedragen om het renovatieproject tot een succes te maken.

Het restauratie- en onderhoudswerk heeft zijn vruchten afgeworpen. Zowel het monumentale pand als de historische tuin is nu in volle glorie te bewonderen en te gebruiken als inspirerende verhuurlocatie. We vinden het een eer om stap voor stap te kunnen meewerken aan dit fantastische en unieke object.

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter