Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

De vereniging van erfgoedhoveniers is een groep hoveniersbedrijven die zich onderscheiden met hun specialisatie; het groen erfgoed. De leden staan garant voor hun brede deskundigheid, hun kwaliteit en hun betrokkenheid zodat een persoonlijke en langdurige band met de opdrachtgever wordt opgebouwd. Zo is uw monumentale stadstuin, boerenerf, landgoed of historische begraafplaats in vertrouwde handen. De aangesloten leden zijn verspreid door het gehele land.  

Certificaat Erfgoedhovenier

Kwaliteitsborging

De leden van onze vereniging staan voor hun kwaliteit, daarom is het initiatief genomen voor het opzetten van een onafhankelijke kwaliteitsborging. In nauwe samenwerking met de RCE en de ERM is een uitvoeringsrichtlijn (URL) en een beoordelingsrichtlijn (BRL) opgesteld.  Lees meer...

Passie en Vakmanschap

Passie en Vakmanschap

Een erfgoedhovenier is een gedreven vakman die zijn bijzondere ambacht met veel liefde uitoefent. Elke historische tuin of park heeft zijn verhaal, onze hoveniers lezen dit verhaal en vertalen dit naar de dagelijkse praktijk zodat ook uw groen erfgoed behouden blijft voor de toekomst. Lees meer...

Leden delen hun kennis

Leden delen hun kennis

Het delen van kennis over historisch groen staat hoog in het vaandel, waardoor de leden niet alleen beschikken over hun eigen specifieke kennis maar ook over die van de aangesloten leden. Graag delen wij deze kennis met u.

3 augustus 2017: Passend onderhoud voor groen erfgoed

De zomer, een heerlijke tijd om te genieten in een prachtige, karakteristieke tuin. Nu is het tuinonderhoud minder intensief, vooral regelmatig grasmaaien en de planten watergeven. Dat is het perfecte moment om eens stil te staan bij uw tuinonderhoud voor de herfst. Lees meer.. 

Meer actueel nieuws:

13 juni 2017: Steeds meer gemeenten zien belang van behoud groen erfgoed.

24 maart 2017: Nieuwe kennis en eerste ervaringen tijdens kennisdelingsdag heggenvlechten

 

 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter