Onderzoek en advies

Onderzoek en Advies

Onderzoek

 

Groen erfgoed dient behouden te blijven voor de toekomst. Om het groene erfgoed te behouden  is het van essentieel belang om eerst meer inzicht te verkrijgen in het verleden van het groene erfgoed. Door een tuinhistorisch onderzoek, brengt u het verleden en de ontstaansgeschiedenis van uw monumentale groen in kaart. Een grondige analyse van de huidige situatie en een correcte waardering van de elementen in groene erfgoed zijn handvaten voor de  toekomstvisie en het te bereiken beeld, waarna een beheerplan opgesteld kan worden hoe dit beeld bereikt kan worden en hoe het groene erfgoed in stand kan worden gehouden.

 

Advies

 

Naast onderzoek kan een goed advies u al een eind op weg helpen. Wij adviseren u graag op het gebied van het juiste beheer,  het juiste plantsortiment, welke vormsnoei, welke regionale beplanting op uw boerenerf en hoe de jonge fruitbomen gesnoeid moeten. Maar ook welke materialen u het beste kunt toepassen, welke vergunningen en noodzakelijk is, en voor welke subsidie u in aanmerking kunt komen, zoals de SIM, kunnen nuttige adviezen zijn.

 

Onze specialisten hebben deze kennis en ervaring, gecombineerd met hun uitgebreide netwerk staan zij garant voor een kwalitatief goed advies of onderzoek.

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter