Vormsnoei

Vormsnoei

Strikt gezegd  is vormsnoei  het snoeien en leiden van planten in niet natuurlijke vormen en modellen. Dit is een historische horticulturele traditie om tuinen en parken te verfraaien waarbij  bijvoorbeeld in de renaissance kunstig gesnoeide  planten als groene ornamenten functioneerden naast de vele natuurstenen beelden in de tuin. Mooie patronen van gesnoeide hagen en zuilvormen was een kunst welke reeds door de Romeinen werd toegepast.

 

Enig geduld is wel nodig voor deze topiary, om de juiste vormen te verkrijgen, te behouden en te begeleiden dient men in het groeiseizoen soms tot vier maal per jaar te knippen. Tevens is de juiste keuze van beplanting van groot belang. Planteigenschappen zoals groeisnelheid, dichtheid, gevoeligheid voor zonlicht of ziekten, zijn allen factoren welke bepalend zijn voor een goed resultaat van de vormsnoei.

 

Ook het snoeien van de hagen op een boerenerf, de taxushaag in een monumentale  stadstuin of op de historische begraafplaats kunt u gerust aan onze specialisten toevertrouwen, zij hebben de kennis en ervaring om te zorgen voor het behoud van  uw vormsnoei.

   

 
 

Erfgoed in Nederland staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling.

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel

Volg ons

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter